Wat is Human Capital? 

Human Capital een buzzword? We dachten het niet. Je stelt menselijk kapitaal maar beter centraal in je organisatie, wil je toekomstgericht het verschil (blijven) maken. Human Capital aantrekken en behouden wordt belangrijker dan ooit en vormt de groeimotor van je bedrijf. Die wil je toch niet lam leggen? 

Jouw mensen vormen (meer)waarde

Ambitieuze plannen, visie, technologische ontwikkelingen, stuk voor stuk essentieel om het verschil te maken en de concurrentie voor te blijven. Echter zonder medewerkers met de goede attitude en juiste skills ga je weinig stappen vooruit zetten, laat staan snelheid maken. Jouw human capital bepaalt het succes van je bedrijf. Of denk je werkelijk dat je moederziel alleen het verschil kunt maken. 

Grijpen we even terug naar een definitie van human capital, dan zijn het eigenlijk de competenties bij de mensen die je in huis hebt om het verschil te maken. Het gaat om de opleiding en training van je medewerkers, maar net zo goed de ambities, de drive, de tevredenheid, … Factoren die bepalen of je een mee- of voorloper bent. 

Breng intern het menselijke kapitaal in kaart 

Human Capital? Dat draait om Capital Humans, klasbakken die dagdagelijks het beste van zichzelf geven. Stap 1 als je over Human Capital spreekt? Je interne kapitaal in kaart brengen. Welke talenten heb je in huis, komen ze volop tot hun recht, waar hebben ze nood aan om zich nog verder te ontwikkelen en waar liggen hun ambities. Met een stukje job design en job crafting kan je vervolgens het talent dat in huis is optimaal benutten. Een goede interne analyse legt misschien ook enkele gaten bloot waar versterking nodig is. Door deze oefening weet je echter perfect waar het je aan ontbreekt en welk talent je moet zien aan te trekken. Zo kan je heel doelgericht op zoek naar de juiste versterking, essentieel in de War for Talent. 

Human capital bepaalt jouw toekomst 

De toekomst van je bedrijf? Die ligt in de handen van talent. Talent dat steeds schaarser wordt. Stel daarom menselijk kapitaal centraal in je organisatie. Met ons Human Capital Canvas hebben we bij Umani Agency de perfecte tool in huis om jouw talent in kaart te brengen, de pijnpunten bloot te leggen en de Human Capital Shift te maken. Wij zorgen alvast door een gedragen people plan op maat. Een concreet plan om menselijk kapitaal aan te trekken, te behouden en te enthousiasmeren. 

Alles uit jouw human capital halen?
Wil je weten welk vlees je in de kuip hebt en alles uit jouw menselijke kapitaal halen? Contacteer ons, we denken graag met je mee.

Is dit interessant voor je connecties? Deel het nu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
opleiding umani agency pxl next

Recruitment Marketing

Start: 08/11/2022

Een unieke opleiding waarin je leert om op een creatieve manier nieuwe medewerkers te rekruteren. Umani Agency & PXL Next.

Read More »

Voor bedrijven én
voor mensen met talent

Een nieuwe manier van werken. Contacteer ons

en we luisteren graag naar jouw verhaal.